Kategorier
andlighet meningsfullhet släpp fram din kraft

Skapa meningen med ditt liv

Du är skapare av din egen mening. Det som hindrar dig  från att känna mening är främst du själv.
Du är skapare av din egen mening. Det som hindrar dig från att känna mening är främst du själv.

Så fort jag hittar min kärna kommer livet att gå väldigt lätt. Denna ständiga jakt efter kärnan lamslår mig. Jag söker efter den långt bortom det som framstår som tydligt. För vad tror jag ska hända när jag finner svaret? 

Människans flykt från att leva och möta livet som det är. Att nästan längta till ett annat liv. Vad beror det på? 

– Tror vi att svaret, om vi nu finner det, ska låsa upp porten till det liv vi innerst inne vill ha?

– Är det det snarare sökandet som håller oss tillbaka från att leva vårt bästa liv nu?

– Är det rädslan för vad som ska ske om vi faktiskt börja leva det liv vi egentligen vill redan nu?

Vi kan välja att fortsätta vänta och söka vidare. Vi kan också agera i den riktning som känns mest sann. Frågan som då blir högaktuell är hur vi föreställer oss vårt liv. Ser vi oss som meningsskapare eller som någon som låter livet bli som det blir?

Med det sagt är den godaste av nyheter att vi kan äga vår egen meningsfullhet. Vi kan själva ta ställning och skapa den kärna av mening vi innerst inne vill ha med förvissningen om att det inte finns några rätt eller fel. För svaret på vår längtan är i våra egna händer och finns inom oss själva.

I bloggserien ”Släpp fram din kraft” publicerar Per & Therese Appelqvist 40 inspirationsinlägg mot att leva mera autentiskt. Släpp fram din kraft 11: ”Skapa meningen med ditt liv”. Twittra gärna citatet.

2 svar på ”Skapa meningen med ditt liv”

Ja visst och tror vi det är det ju det vi lever efter och sökandet blir stort, eller vad tycker du? Att välja att ständigt utvecklas gör säkert att vi mer och mer framstår som dem vi är, hittar kärna och leds av den. Ja det stämmer säkert men vi lever också i självförverkligandets land där detta mer är möjligt. Där våra grundläggande behov får mindre uppmärksamhet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *