Livsglädje

På denna sidan delar vi med oss av de inlägg vi skriver på bloggen som tangerar ämnet livsglädje. I och för sig kan det röra sig om alla inlägg för allt vi skriver om handlar mer eller mindre om att ta sig till en positivare sinnesstämning med positiva känslor. De jag väljer ut här symboliserar för oss olika vägar till positivare känslor.

Fyra steg för att bota vinterfrustrationer

Närma dig livsglädjen genom att släppa på hur du vill ha det för en stund, och se vad som händer. Dina negativa tankar om hur du vill ha det är ett stort mentalt skrovmål för vilken frustration som helst. I ett frustrerat tillstånd hämmar vi livsglädjen.

Fyra steg mot ditt personliga uttryck

För att känna livsglädjen fullt ut behöver vi kunna uttrycka oss precis som dem vi är. I det äkta finns också glädjen. Vi behöver sluta gripa kring våra egna föreställningar om hur vi tror att vi ska vara.

Uppfyll din inre längtan

Att verkligen välja att ta sin längtan på allvar och agera för att uppfylla den ger livsglädje. När vi hittar sätt att ta oss över eller förbi de hinder som begränsar oss går vi mot vår längtan.

Känsloexplosioner

Om hur lycka handlar om din sinnesstämning. När vi är lyckliga känner vi känslor av livsglädje. Att uppleva ett så lyckligt liv som möjligt är beroende av hur ofta och med vilken kvalitet som vi kan försätta oss själva i en så positiv sinnesstämning som möjlig.

Mirakelformeln för ett balanserat liv

Balans behövs för att öka upplevelserna av livsglädje. Från korta till mer långvariga känslor av glädje. I inlägget beskrivs behovet av att fokusera mer inåt.

Den eviga lyckans enkla recept

Kan livsglädje komma ur träning slår det mig när jag läser inlägget om mindfulness där Per intervjuat den svenske ”gurun” på ämnet Ola Schenström. Att vi kan träna hjärnan till fler känslor av glädje. Uppenbarligen kan munkar uppleva en sinnesstämning som inrymmer livsglädje i ett långvarigt tillstånd där deras hjärna har utvecklats av långvarig meditation/träning. Så svaret blir ja livsglädje kan vi träna.

Att leva autentiskt

Känn efter när du ska göra någonting hur det känns i kroppen. Känslorna berättar vad du egentligen tycker. När du gör sanna val känns det positivt i kroppen och tvärtom vet du också när de val du gör är fel beroende på hur du känner inför det. Ju mer autentisk du kan vara desto mer livsglädje, påstår jag, infinner sig i ditt liv.

Kärlekens principer

Finns det egentligen några större känslor än dem som kommer av en villkorslös och äkta kärlek. Där bor livsglädjen och ju fler kärleksfulla handlingar vi kan tänka, känna och göra desto positivare sinnesstämning. Kärlek genererar massor av livsglädje och skapar känslor som varar länge i sinnet.

10 tips om meningsfullhet

Sverige är ett av världens mest sekulariserade länder. Jämfört med andra länder där det är betydligt tuffare livsvillkor har vi dokumenterat lättare att känna leda än andra. I ledan bor inte livsglädjen. Artiklar som uttryckte just detta mötte oss för några år sedan. Att vi här i Sverige minst av alla vänder oss till religionen i sorg eller glädje. Då behöver vi hitta andra uttryckssätt som fyller vårt behov av mening. För behov har vi.

Våra bilder definierar och begränsar oss

Hur vi ser på oss själva, vilka ord vi upprepar och vad vi ständigt bekräftar för oss själva är begränsande menar jag. De låser fast oss i våra beteenden och också i våra känslor. Jag är en glad person, tja då har vi mycket att leva upp till. Kanske de riktiga känslorna då inte riktigt får det utrymme de behvöer för att faktiskt på riktigt känan den där livsglädjen som finns där. Uppdatera våra bilder är det bästa livsglädje-tips jag kan komma på.

Känn dig själv

Känslorna guidar dig till mer livsglädje! Medvetenheten om dem är själva nyckeln till ett en positivare sinnesstämning. I inlägget kan du sätta dig ned en stund och reflektera över ett antal frågor. Att lära känna sig själv är en investering i tid och energi som kommer ut i form av livsglädje. För de val vi gör när vi känner våra egna tankar, känslor och reaktioner skapar fler positiva känslor.

Att inte döma är vägen till frihet

När vi släpper våra fastlåsta tankar om någon eller något frigör vi energi och blir fria att faktiskt känna livsglädje. De ältande tankarna förstör våra känslor och håller oss gisslan. Livsglädjen finns i friheten.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *