Kategorier
Allmänt Kategorier meningsfullhet motivation

Att ta vara på sin tid

tidAtt planera sin tid, att veta vi ska göra av den och fylla den till bredden med meningsfulla saker. Smaka på den.

Till synes otroligt enkelt men för många av oss otroligt svårt. För vårt sinne säger oss att vi har allt tid i världen att göra dessa viktigare saker senare. Från gång till annan kan vi förstås ta hand om vår tid på bästa sätt. Men bara om vi är tillräckligt motiverade förstås.

Men tänk dig tanken att du inte har all tid i världen längre. Allt du vill och planerat att uppnå måste göras nu på studs. Hur skulle du gå tillväga då?

En som vet, eller snarare visste är Randy Pausch, en trevlig amerikansk dataprofessor. I det inspirerande klippet nedan har Randy på grund av en obotlig sjukdom bara månader kvar att leva. Så hur man bäst tar tillvara på sin tid, det visste han. För sant är att tiden vi har kan ryckas ifrån oss. Så lika bra att göra det nu!

Tack för tipsen Randy, de kom väl till pass idag!

Ett svar på ”Att ta vara på sin tid”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *