Kategorier
andlighet Kärlek släpp fram din kraft

”I kärlekens tecken är allt tillåtet”

Sverigedemokraterna_almedalen

När vi av hela vårt hjärta önskar andras lycka utan att vi förväntar oss något tillbaka släpper vi fram vår egen kärleksenergi. Det syns utan att vi märker det i vårt eget agerande och fyller vår omgivning med goda tankar.

Att bidra med sann kärlek till sin omgivning kommer alltid inifrån och är en handling som vi ger helt omedvetet och utan baktanke. När vi når dit vill vi inte bara att de våra ska få uppleva lycka och glädje, vi vill även att kärlekens energi ska vara tillåten och rikta sig till alla vi möter.

I bloggserien ”Släpp fram din kraft” publicerar Per & Therese Appelqvist 40 inspirationsinlägg mot att leva mera autentiskt. Släpp fram din kraft 1: ”I kärlekens tecken är allt tillåtet”. Twittra gärna citatet. 

4 svar på ””I kärlekens tecken är allt tillåtet””

Okej Kicki tack för din kommentar. Ska försöka tänka lite längre och se citatets innebörd ur ett annat perspektiv – det kan bredda min vy.
För mig är allt öppet och tillåtet när det kommer till rena kärleksyttringar. I kärleken finns inget ont.
Hur vi däremot ser på kärlek eller vad vi själva tillskriver ordet kärlek är väldigt skiftande.
Tror du att det finns kärlek som är ren och fri från ha-begär?

Det är just det faktum att människor tolkar ordet ”kärlek” olika. Om du/ni formar ett citat som ”I kärlekens tecken är allt tillåtet” så kommer människor att tolka detta citat olika. Tänk hur många som krigar i kärlekens tecken. Andra som mördar i kärlekens tecken. Ytterligare andra som är kär i grannens fru och de ”vänstrar” i kärlekens tecken. Förstår du nu hur farligt det är att mynta ett sådant citat? Fast det är vackert tänkt 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *