Kategorier
Led- och levaord

Led- och leva ord v 42

Vilka är din veckas led- och leva ord?

Mina är fokus och gemenskap.

Där fokus handlar om att skapa strukturer för att kunna fokusera bättre på det som är.

Där gemenskap handlar om att göra sociala saker med de som står mig nära.

(c) Fotoakuten. Bilden påminner mig om att fokusera på det som är.

4 svar på ”Led- och leva ord v 42”

Tack för frågan.
Mina ord/begrepp blir: Stormens öga och Öppenhet.
Stormens öga står för att stå stadigt och vara klok och grundad i en värld som skakar.
Öppenheten är nödvändig för den förändring som kommer och som vi är mitt i just nu.
Kombinationen blir en äkta verklighetsförankring som vågar se helt nya och okända möjligheter.

Varma hälsningar
Jivan

Jivan Wells tack för du delar med dig av dina tankar och vad du tycker är viktigt just nu för dig och oss alla. Stadigheten i en föränderlig värld behöver vi alla och den kommer mycket av att vi känner och kan hantera oss själva och i förlängningen de vi möter. Utan att först ta hand om mina egna distraktioner kan jag inte räcka ut en hand till den som behöver. Mitt syfte med dessa led- och leva ord handlar mycket om att inspirera till just detta. Jivan önskar dig en fin vecka med äkta verklighetsförankring, ankring och närvaro.

Varma hälsningar
Therese

Svara

Tänktvärt som vanligt Therese 🙂
Kommer att tänka på Sir Isaak Patman´s citat när du skriver om struktur och fokus.
”Välplanerad tid är det främsta kännetecknet för välplanerat sinne”

Disciplin och hjärlighet är mina ledord för veckan.
Displin att träna viljestyrkan varje dag, Skapa nya vanor.
Hjärtlighet i allt jag företar mig och mötet med mig själv och andra blir ett ”möte” utan anstränging.

En super vecka till dig 😀

Hilde tack för dina värmande ord. 🙂 Ja, ett välordnat yttre möjliggör ofta en inre ro i sinnet som gör att vi kan möta våra utmaningar med lite mer distans och klarhet. Kom att tänka på vad en klient sa häromdagen om hur hon inte haft ro i hela hennes liv. Det är oerhört viktigt att vi hittar vår egen ro oavsett yttre omständigheter.

Som du skriver med disciplin så tror jag den möjliggör ro också. :))) Lycka till med viljestyrkan och att utmana de gamla vanorna för att se vilka som verkligen är dina och som du vill fortsätta med.

Hjärtlighet Hilde, vad underbart – ja möten utan ansträngning låter i mina öron som autentiska möten utan fasad och rollspel.

En superduper vecka till dig med 🙂

Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *