Kategorier
personlig utveckling

Hur vi lever vårt bästa liv

I det du upplever finns svaren på ditt bästa liv.
I det du upplever finns svaren på hur du lever ditt bästa liv.

– ”Jag känner att jag saknar något.”

– ” Jag vet egentligen inte hur jag kan höja min livskvalité.”

– ”Ibland vet jag inte vem som styr mitt liv, det känns som att jag bara gör saker utan att ifrågasätta.”

Kanske känner du igen dig i något av det här och längtar efter en förändring. Eller inte.

För att livsstilsförändringar ska genomföras behöver vi ”vakna till” och på riktigt styra våra liv. För det behövs medvetenhet. Ibland en ganska stor portion sådan för att vi ska skakas om.

Om det finns något som kan ”väcka oss” till att leva så bra vi bara kan, vad skulle det kunna vara? Skulle det kunna vara en fråga och i så fall vilken?  Vad är det vi behöver förstå för att välja det bästa?

För mig är frågan; hur lever jag mitt liv? en av de frågor som gör mig mer medveten. För när jag hör mig själv beskriva hur jag lever mitt liv kan jag samtidigt känna om det är det livet jag vill leva. Om det är mitt bästa liv. Nyligen ställde jag frågan på nytt och ställdes inför den nakna sanningen att jag ville leva annorlunda än jag gjorde…. så då ställdes jag inför frågan om jag ska göra någonting åt det. Och ja, det ska jag! Inom kort kommer det hända mycket i mitt liv. Skriver vidare om det en annan dag.

Utifrån mina erfarenheter är det i våra upplevelser som svaren finns på hur vi kan leva vårt bästa liv. Att ställa frågor kan ”väcka oss” för att skapa mer av de upplevelser vi vill ska ingå i vårt liv.

Pröva om du vill, det är fascinerande att höra sig själv berätta. Där i orden och bortom orden finns mycket information om hur vi egentligen ser på livet. Så; Hur lever du ditt liv?

Ett svar på ”Hur vi lever vårt bästa liv”

[…] Att ta beslutet var inte svårt, utan det var nästan som att det väntat på oss. Det var så enkelt. Så givet. Vi valde att leva mer, som det så bra beskrevs av Jennifer Wegerup i Aftonbladet idag. Kanske blir vi kvar här, kanske lockar staden igen, eller någonting helt annat. Men huvudsaken är att inte vänta, utan att faktiskt välja att leva vårt bästa liv nu. […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *