Kategorier
inifrånstyrning släpp fram din kraft

Så blir vi glada och får fler lyckliga Hollywood-slut

Ett klassiskt exempel på hur känslor och logiskt tänkande kan kollidera.
Ett klassiskt exempel på hur känslor och logiskt tänkande kan kollidera.

Ibland känns allt bara rätt. Det känns starkt och sant. Men känsla och logiskt tänkande är inte samma sak. När vi tänker till och ifrågasätter kan främst två saker dessvärre störa vår goda känsla:

– Våra föreställningar om vad vi tror oss tycka och hur vi bör agera.
– Andras värderingar om vad de tycker att vi ska tycka.

Men hur vet vi att vi håller på att ställa till det?

Känt en konstig känsla i magen någon gång? Tänkte väl det. Som mannen bakom ratten i bilden till vänster. Varför tvekar han? Det han menar kommer förmodligen av en logisk analys av situationen. Han kan också känna rädsla inför vad andra ska tycka. Det är ett säkert tecken på att han går emot sig själv och sin egen innersta vilja. Hans känslor krockar helt enkelt med det logiska förnuftiga.

Vi frigör vår kraft när vi accepterar att det ibland är svårt att välja och tar reda på vad vi verkligen vill. Då får vi oftare glada Hollywood-slut i våra beslut .

P.S. Hur det gick för den utifrånstyrda bilföraren på bilden? Ingen aning men tipset är att de fick till det 🙂

I bloggserien ”Släpp fram din kraft” publicerar Per & Therese Appelqvist 40 inspirationsinlägg mot att leva mera autentiskt. Släpp fram din kraft 13 ”Acceptera att det ibland är svårt att välja och ta reda på vad du verkligen vill.” Twittra citatet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *