Kategorier
relationer

Så förstår vi varandra bättre

Vilken ynnest och vilken ära! Här får jag, Per som första person ever, lägga ett gästinlägg på Authenticabloggen. Härligt! Jag hoppas det inte påverkar att jag är gift med Therese 🙂

Nåväl, dagens inlägg kommer från ett gråmulet men som alltid lika trivsamt Visby.

Ämnet för dagen är min frus gamla paradgren, relationer melllan människor.

Vid den här tiden förra året hade jag ett sidouppdrag som handlade om att skriva några artiklar för en av de kungliga båtklubbarna. Vi satt hemma och funderade, och det hela slutade med en artikel som fick titeln Beteendestilar till sjöss.

Den handlade om våra olikheter och hur vi kan möta varandra på ett bättre sätt. Vi utgick från fyra kända beteendestilar från forskningen.

Vi hade jätteroligt när vi uppfann artikelns fyra sorglustiga karaktärer, Sune, Solveig, Filip och Camilla. Några veckor senare satt vi och skojade om artikeln och de olika karaktärerna. Det mynnade sedan ut i den lilla föreläsningsturnén Vem är du Vem är jag här på Gotland. Allt toppades av radiointervjuer och faktiskt två utsålda föreläsningar på Almedalsbiblioteket. Allt kom till lite på ploj men vi hade riktigt kul under tiden.

Sedan dess känns nästan de fyra karaktärerna som våra vänner. Under året har de dykt upp i en mängd olika sammanhang där de fått illustrera våra olikheter. Ofta har de fått nya jobb och arbetsuppgifter, men karaktärerna är alltid desamma. Här på bloggen dök två av dem upp i inlägget, Så lyckas du med samtal häromdagen.

Så om du undrar hur du ska möta den långsamma relationsinriktade Sune, eller den krävande egoistiska Filip, den beräknande Camilla eller pratkvarnen Solveig? Artikeln allt började med finner du här i sin helhet.

Sedan till själva poängen och det som brukar vara roligast. Vilken av karaktärerna har du lättast respektive svårast för? Vilken karaktär känner du igen dig mest i?

Nu ser vi fram mot våren! Eller varför inte sommaren på en gång 🙂

Per Appelqvist

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *