Kategorier
vänskap vardag

Gayställe, vänskap och getost

Nu har vi, min kära vän Eva och jag, lyckats att åter igen samtala oss igenom en helg på diverse cafér och restauranger i Köpenhamn. Lördagen innehöll 12 timmar av samtal med start på Scandics hotellrum där vi sjönk ner i fåtöljerna och pratade upp oss i två hela timmar innan vi tog oss ut.

Vi tog vid där vi slutade senast. Det känns som om samtalen aldrig haft något uppehåll. Vi pratade om vad som hänt sen sist, hur vi mår, vårt fokus just nu och vad som är vårt nästa steg i livet och arbetslivet.

Jag påminde mig om ett trevligt ställe som jag varit på med min syster för många år sen. Oscars, hette det. Vi vandrade dit och beställde en fantastisk getostsallad. Verkligen rätt val för våra samtal, ett mysigt gayställe med varma människor, vänlig stämning och mysig inredning. Kan varmt rekommenderas. Ligger nära Rådhusplatsen.

Fortsatte på promenad längs vattnet, Nyhavn och teatern när det plötsligt började mörkna. Tiden flöt på utan att vi märkte det. Vi fortsatte in på en avslappnat café & bar med namn Stellas. Där fick vi ett otroligt fint bemötande. Lugnt och välkomnande med en servitör som till och med öppnade dörren. Tänk vad små saker gör skillnad. Har upplevt enbart god service på alla ställen här.

Lördagen blev söndag och dagens höjdpunkt blev på Ströget när vi stannade upp och njöt på torget. En musiker spelade härlig Bob Dylan musik. Solen sken och värmde gott. Runt omkring oss var det folkliv med människor sittandes på fontänkanten och på cafét intill var det fullt på uteplatserna. Vi själva stod längs väggen i solen och njöt av alltihop.

Då infann sig den där härliga frihetskänslan där prestation, anpassning och måsten inte existerar utan enbart värme, kärlek och vänskap. Det var som att nuet var allt som fanns. Det är ju så men det är underbart när man riktigt känner att det verkligen är så också.

Med den känslan sitter jag nu på tåget mot Göteborg. Tar med mig en händelserik vecka från Köpenhamn och ser fram emot att leva Göteborgsliv nästa vecka. De olika delarna i mitt liv skänker mig flera härliga upplevelser men nu saknar jag min son. Ibland är det väldigt enkelt.

20120226-173924.jpg
Oscars innan det blev fullsatt. Vi var tidiga på lördagen.

20120226-174121.jpg
Promenad i skymningen, Nyhavn Köpenhamn.

20120226-174206.jpg
Stellas sett från utsidan.

20120226-174302.jpg
Från promenaden tidigare idag. Ströget, Köpenhamn.

20120226-194434.jpg
Njutandes i solen till ljuva toner av musik.
20120226-174518.jpg
Eva och jag. Vänskap som består. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *