Kategorier
meningsfullhet

Känslan av meningsfullhet kommer när oron för framtiden lättar

lyckaMänniskans hjärna är lustig på så sätt att vi låter den resa framåt och bakåt i tiden. Genom att ta oss bakåt mot vårt förflutna återupplever vi och söker svaren på varför vår tillvaro ser ut som den gör. När vi tänker på framtiden så iscensätter hjärnan alla möjliga scenarion om vad vi tror att vi kan råka ut för. En huvudfigur i vår tänkande hjärna är egot. Och egot är sällan någon diplomat när det gäller tankar om framtiden. Osminkat berättar egot för oss om den ena förutsägelsen om framtiden efter den andra. Egot vet exakt vad vi är mest rädda för och sätter in stöten i sina förutsägelser just där vår fruktan är som störst. Vare sig det gäller oron för barn, sjukdom, partner eller ekonomi. Egot vet. Allt känns logiskt och nästan verkligt.

I dessa stunder är det lätt att glömma en enkel sanning. Nämligen att vårt sinne inte känner någon skillnad på rena tankefabrikationer eller verklighet. Men den sinnesstämning och oro vi upplever är densamma, oavsett fantasi eller verklighet.

Genom att fokusera mera på nuet ger vi oss själva möjligheten att inte vara i framtiden eller det förflutna. Vår belöning är omedelbar och känslan av mindre oro och större meningsfullhet är omedelbar.

I bloggserien ”Släpp fram din kraft” publicerar Per & Therese Appelqvist 40 inspirationsinlägg mot att leva mera autentiskt. Släpp fram din kraft 14 ”Känslan av meningsfullhet kommer när oron för framtiden lättar.” Twittra citatet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *