Kategorier
autentisk

Autenticitet påverkar

Sitter här vid köksbordet i Göteborg, regnet häller ner utanför fönstret och jag förlorar mig i en text om personlighet. Jag känner hur jag blir riktigt berörd av den. Varför blir jag det?  Det som berör mig är när jag känner autenticitet bortom orden. Att författaren på ett öppenhjärtligt sätt skriver det som är sant för henne eller honom. När texten är skriven av någon som tror på det som står där märks den.

När jag möter någon som är sann rakt igenom och kommunicerar det i sina texter, målningar eller med rösten har de stort inflytande på mig. När någon kommunicerar sina värden och agerar i enlighet med sig själva vinner de mitt förtroende. Då känner jag trovärdighet för personen och vill fördjupa mig.

I alla relationer om det så är i mellanmänskliga möten eller möten via texter eller konstuttryck, är det just öppenheten och förtroendet som gör skillnad. Jag vill lyssna till det som den andre kommunicerar om jag känner förtroende. Hur känner jag då förtroende? För mig är det måttet av autenticitet, med sin transparens, som får mig att tro på författaren och lyssna till budskapet.

Kommer på mig med att tänka på de personer som har inflytande på mig och som jag lyssnar på. Kännetecknande för dem är just att de är sig själva och inte har någon dold agenda med det de säger. De kommunicerar utan fasad, har en god intention och kommunicerar från hjärtat i enlighet med vad de tror på. Dessa ingredienser inger förtroende för mig. Öppet, transparent och autentiskt!

Slutligen vill jag säga tack till er alla som skriver och/eller pratar från hjärtat i enlighet med er själva. Genom att bara vara den ni är påverkar ni mig och får mig att vilja utvecklas. Det var det som hände idag när jag läste texten om personlighet. Den utstrålade autenticitet. Jag kände hur jag ville bli mer autentisk. Tack!

Dagens tips:

Ta reda på;

  • Vem har inflytande på dig? Vad och hur kommunicerar de?
  • Vem har du inflytande på? Vad och hur kommunicerar du?
  • Kan du se något gemensamt/kännetecknande som påverkar på ett positivt sätt?

Lycka till med att kommunicera ditt budskap!

 

 

2 svar på ”Autenticitet påverkar”

Jag skriver för att jag inte har något val, för att det uppstår ett tryck på insidan som inte går att leva med annars. Det är min ventil, det som håller mig levande och frisk. Men jag skriver även för att berättelsen är viktig och för att den inte ska försvinna. Berättelser är vad som håller oss samman, mina ord, dina ord och det utbyte som sker mellan oss. Vi är skapade för att berätta historier ur våra liv, eller andras. Och när vi gör det uppstår magi, kontakter knyts och mänskliga band stärks. Ordet courage kommer från ordet hjärta, och betyder egentligen att förmedla kunskap med eller från hjärtat. Visst är det fint! Tack för din fråga, det är alltid lika roligt att tänka till och svara.
Anneli Fromell

Tack för ditt fina och öppna svar. Ja berättelser knyter samman det som redan är sammanlänkat. Ord har en stor innebörd och ger ett djup om man vet betydelsen av det. Vi har ju olika tolkningar så ur en text växer nytt fram. Må gott Anneli och gillar att läsa när du skriver så ser fram emot mer. 🙂

Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *