Kategorier
Jobb vardag

Lunch på pedagogiska

Idag på lunchen hamnade vi på pedagogiska institutionen här i Göteborg. Inte för att vi ska lägga in oss på en kurs, utan för att äta lunch i deras cafeteria. Pedagogen ligger alldeles runt hörnet intill kontoret men vi har ändå aldrig varit här tidigare. Gick själv och läste pedagogik och didaktik på pedagogen när institutionen låg i Mölndal. Menmen det är en annan historia. Idag lockade bara deras lunch.

Miljön är ljus med stora fönster runt om, studenter sitter med grupparbeten och sina matlådor. Minns känslan av studietiden när jag hör diskussionerna här bredvid. De är lika långsamma och utvecklande som förr, bara penna och papper som är utbytta mot laptops.

Idag blev det bakad potatis, ingen höjdare direkt men upplevelsen handlar mycket om det totala för mig. När Per tittar på mig och ler så spelar potatisen mindre roll och känslan av att äta lunch med min kollega och man på ett nytt ställe känns betydligt bättre än med två inköpta sallader i plastförpackning från seven eleven som skulle intas på kontoret. Här är upplevelsen idag mycket bättre! Ett banalt val, men ändå ett rätt val mot en lyckad dag. Små saker som betyder något.

20120229-134626.jpg
Inifrån cafeterian.

20120229-141109.jpg
Lasagne eller bakpotatis? Där är bara att välja bland två matalternativ. Det blev 2 x potatis idag.

Ett svar på ”Lunch på pedagogiska”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *