Kategorier
Reflektion

Inre tankstation

Dagsljuset letar sig in i konferensrummet, fläkten går högt…den brusar… och in kommer en av deltagarna som ska delta på dagens workshop. En man i femtiosåldern. Vi hinner utforska dagsläget och komma in på hur vi egentligen hämtar energi denna årstid.

– ”Jag vet egentligen inte hur jag hämtar energi och kraft men jag ser det som att jag tankar på en inre tankstation. Som att åka till Statoil och tanka bilen”, säger han.

Tänk om det hade varit så att vi kunde åka till bensinstationen och betala för att fylla på med eget inre bränsle *ler*. Nu är det ju inte riktigt så även om tanken kunde varit tilltalande denna mindre ljusa årstid.

”Hur går det till?” undrar jag.

”När jag tankar har jag kontakt med mig själv och det runt mig. Som att allt stannar upp. Det sker i ett lugnt tillstånd, helst utomhus en stjärnklar natt, då tankar jag som allra bäst.” fortsätter han.

Hans uttryck med en inre tankstation fastnade hos mig. Jag tänkte nyfiket ställa fler frågor men in kom fler deltagare och workshopen började.

Dagens tips:
Var nyfikna på varandra och fråga hur andra gör!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *