Kategorier
personlig utveckling

Personlig utveckling 8

Det är en kall gotlandsmåndag den 14 november, bladen blåser runt på marken, dimman drar in från havet och jag befinner mig på Sveriges radio för en kortare intervju.

Joakim Åstrand denna härliga radiosnubbe intervjuar mig på sitt alldeles spontana sätt. Samtalet flyter på men plötsligt händer något oväntat och jag tystnar, tänker och letar i ett gripande och spänt sinne.

Jag var väl tyst i kanske två sekunder men jag hann få höjd puls, andas högre upp i bröstet och bli alldeles varm.

Under musikpausen utbrister jag och svänger med armarna -” men hjälp vad nervös jag blev. Kära nån allt var helt tomt.”

-”Det märktes inte”, säger Joakim och ler. Du är van att sitta på min sida och hålla i mikrofonen. Det var bara kontrollbehovet som slog till. Det hördes inte, sa han uppmuntrande.

Ja så var det. Där och då grep jag efter hur jag ville att det skulle vara. Att mitt budskap kom fram tydligt och inspirerande på en och samma gång. Inifrån mig och inte krystat nervöst.

Just då kändes det världsviktigt men genom att skapa en distans och låta släppa taget, veckans led- och leva ord, få guida mig förstår jag att jag inte kan kontrollera.

Att styra inifrån handlar för mig helt enkelt om att sluta gripa och släppa kontrollen och leva som den jag är.

Dagens tips:
Släpp kontrollen och lev som den du är.

radioklipp med Therese från P4

2 svar på ”Personlig utveckling 8”

Exakt, det handlar om att släppa taget och släppa fram den man är. Receptet är enkelt men det kan vara svårt att ta medicinen. Ett problem i sammanhanget är att alla inte accepterar den man är utan förväntar sig att man ska följa vissa standardregler. Mycket skulle vara vunnet om acceptansen var större i mänskliga relationer, att acceptera personen som den är.

Conny tack för din kommentar. Släppa taget handlar för mig mycket om att känna mig själv, andra och situationer runt om kring mig. Förstå vilka bilder som styr oss, hur ser jag på mig själv, andra, olika situationer etc. För att släppa fram den jag är, som du så fint uttrycker det krävs stor uppmärksamhet. Ibland tänker jag att jag tar det på för stort allvar och att det i sig hindrar mig från att leva autentiskt. Så släppa taget handlar om allt för mig i livet. Det är min måttstock för att släppa fram det andra som jag värdesätter. Så roligt Conny att du kommenterar på bloggen när du fastnar för något. Fortsätt gärna med det. 🙂

Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *