Kategorier
Jobb Kategorier

Grattis! Ditt företag verkar lyfta mot nya höjder!

Fick en reklambroschyr från ett försäkringsbolag. En underbar sådan! ”Grattis! Ditt företag verkar lyfta mot nya höjder!”, stod det på första sidan.

I relation till hur jag ser på mitt företag kan jag se två aspekter av det som sticker ut i relation till att lyfta mot nya höjder. Den ena är intentionen och den andra är inställningen.

Intentionen med företaget är vad jag vill med det. Jag vill medverka till att röja hinder för människor i arbetslivet – för att människor ska bli mer äkta i det de gör. Jag tror det bidrar till högre kvalitet och värdeökning inom alla områden för alla.

Inställningen handlar om hur jag ser på det. Här finns flera perspektiv att skriva om. Idag väljer jag tre perspektiv, dem jag mest arbetar med. Min tro på vad jag vill förändra/bidra till, är 100%-ig. Om jag å andra sidan har naturligt lätt för att utföra det som ingår i mitt uppdrag, får betraktaren och uppdragsgivaren bedöma. Människor speglar mig med att jag har talangen. Fick nyligen höra;  – You rock and you got the skills! 🙂 Tacksamhet och tillit, tillit, tillit till mig själv och det jag gör! Om vi fortsätter och går till lusten för det jag gör, så känner jag ofta mig fullt ut levande och naturlig i mitt arbete och det motiverar mig. Eget citat; – ”Jag är det jag gör och gör det jag är”. Att vara integrerad i det jag gör är mitt mål.

Hrm… om min intention är positiv för fler än mig själv samtidigt som jag är kapabel, känner lust och tror fullt ut på det jag gör. Ja, då lyfter det!

Fyra tips för att lyfta ditt företag till nya höjder;

  1. Vad vill du med företaget? För vem? Intentionen.
  2. Vad vill du förändra/bidra med? Övertygelsen.
  3. Vad känner du är lustfyllt? Lusten.
  4. Vad har du naturligt lätt för att göra? Talangen.

Reflektera och lyft! Lycka till!

Bilderna är hämtade från vårens ledarskapsföreläsningar, 2011.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *