Kategorier
Kategorier

Idèspruta, javisst!

I hela mitt liv har jag upplevt att jag har fått ljuvliga idèer och uppslag om det mesta. Mycket av mina uppslag har jag fått pausa och eventuellt ta upp senare. Att se möjligheter och alltid vända saker i positiv riktning är ju egentligen en gåva. Det kan också upplevas som ett hinder när andra upplever att allvaret uteblir i för dem viktiga frågor.

I yngre år och kanske ibland även nu lägger jag band på mig för att på bästa sätt leva det liv som normen föreskriver. Det blir tack och lov mindre sällan nu för tiden. Anpassningen är given, hela jag vill möta människor där de är, och i det ligger anpassning men jag kan göra anpassningen mer inifrån mig själv. Att samtidigt tillvarata min kreativitet och tillåta den flöda. Så konklusionen för dagen blir:

Idèspruta, javisst men tänk på;
1. Varför vill jag berätta min idè eller lösning för andra? Syfte?
2. Vad vill jag uppnå med att driva den utveckling jag förespråkar?
3. Hur kan jag göra för att möta människor där de är och samtidigt vara mig själv?

20110510-185151.jpg

2 svar på ”Idèspruta, javisst!”

Idésprutan skapade en blogg som skapade nyfikenhet, inspiration och reflektion hos oss andra! Underbart tycker sprutans syster! 🙂 Dagens reflektion från en halvsjuk vimsig lillasyster blir följande: Vissa dagar känns hela livet som en enda stor anpassning, andra dagar känns mer som en protest mot denna anpassning… hur kan man hitta något däremellan som är okej både för mig själv och min omgivning? Något som inte är skapat för att gå med eller mot strömmen? Något som jag gör för att jag är jag?! Och vem är då jag…? 😉

Ja kära syster, anpassningens ljuva balansspel. Hur kan du/vi påminna oss om vad det är vi tro på med det vi gör, ladda uppgifterna mer med det vi tycker om och det vi är naturligt bra på??
Vad har du för knep för att vara Maria så mycket du kan i det du gör?

Vem du är? Hihi ja det är en stor fråga men du har svaret. Vi har svaren.

Reflektera mera och handla i linje med dig själv, fick jag med mig genom att läsa ditt svar. Tack för du delar och finns!

Big sister Tess

Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *