Kategorier
acceptera Allmänt bloggande Fritid Kategorier

Google ser dig

googleHär om dagen blev det lite kallt I huset. Vår luftvärme-pump orkade inte hålla värmen fast den stod inställd på +23. Termometern I köket visade ändå obarmhärtigt endast litet över 16 grader. Så vad gör man då? Som vanligt, man gooooglar…

Och.. jodå jag fick hjälp av googlingen den här gången också. Rengör filtret och kör pumpen på kyla en stund var de stående tipsen. Och se det hjälpte. Nu en stund senare i go tjugogradig värme slår jag upp datorn. Plötsligt har alla adsense-annonser ändrat sig till braskande försäljning om… luftvärmepumpar. Slår mig hur övervakade vi faktiskt är bara genom vår aktivitet på sökningar.

Charlies Cadillac 50:a från Vegas, nu hemma i svenskt regn och rusk. Dock med tak.
Charlies Cadillac 50:a från Vegas, nu hemma i svenskt regn och rusk. Dock med tak.

Facebook är några riktiga busar också. Om inte värre. I januari 2009 köpte jag en gammal bil av en trevlig blues-musiker i Las Vegas. Det blev inte bara affär på bilen utan han tog med oss svenskar på obskyra blues-klubbar och vi hade några oförglömliga kvällar. Hemma I Sverige igen skrev jag antagligen hans namn i söksträngen på Facebook. Han hade inget konto då. Men tydligen nu. För mer än fyra år senare kommer fejan ihåg min sökning och föreslår den amerikanska bilförsäljaren som vän.

Själv glömmer man, men aldrig att våra sökningar på nätet går obemärkt förbi. Undrar om vi inte är mer övervakade än vi någonsin kan tro. Vad tror du?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *