Kategorier
självkännedom vardag

Framgångsrecept innan semestern

Står inne på banken och det är lång kö här. Det är precis efter lunchtid. Det andas en viss frustration bland kunderna. De skruvar på sig och suckar högt, samtidigt som de drar fram sina telefoner och försvinner in i något annat än den väntan som de befinner sig i. Utanför kör spårvagnar, bussar och brunnsparken är full av människor i sommarkläder. Ljudvolymen är ganska hög om man väl lyssnar.

Tänker på att min tid det sista har varit hektisk med mycket resande och varierade uppgifter som krävt en hel del av mig. Det har varit Köpenhamn, Stockholm, Göteborg med både jobb och boende och så en del Kungsbacka för att passa syskonbarnen. Uppgifterna har bestått av långa ledarprogram, coaching, administration av bolaget, skriva bok, planering och så vidare. Har inte tagit tid för att pausa så mycket.

Nu när jag står här och väntar är det då så att jag håller på att stressa över något i framtiden eller tänker på något som hänt tidigare…? Vad kan jag bäst fylla min väntantid med?

Vad gör du när du väntar på något?

Idag valde jag att använda tiden till att pausa mina tankar och försöka vara helt närvarande. Att varken vara i det förflutna eller i framtiden. Helt enkelt träna på att medvetet släppa taget. Att inte ge tankarna uppmärksamhet utan beslutsamt befinna mig i nuet. Det kräver en hel del träning av mig just nu och det påverkas mycket av att jag tagit för få pauser på sistone. Idag fick jag anstränga mig lite mer för att stilla surret av tankarna.

Att ta alla chanser till närvaro är mitt framgångsrecept nu innan semestern.

Dagens tips:

Ta alla chanser till närvaro.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *