Kategorier
personlig utveckling

Vems tankar tänker jag?

På kontoret i eftermiddags i den röda fåtöljen sitter jag fullt upptagen i ett intressant samtal med en kollega. Just vi två pratar inte så ofta om sådana här saker. Jag glömmer nästan sushin framför mig.

Samtalet handlar om våra tankemönster och om hur relativt lite vi stannar upp och reflekterar på riktigt. Konsultbranschen är intensiv i perioder och tempot högt många gånger. Bara idag har jag på förmiddagen haft två chefer med sina respektive chefer på avslutningsmöten och nu alldeles nyss avslutat ett autentiskt ledarutvecklingsprogram. Han har haft utvecklingsmöten och coaching på telefon.

Almanackan är full hos oss båda och vi får båda just nu kämpa lite extra mycket med att lägga in reflektionstid.

Vi fortsätter samtalet om vad det är vi verkligen tänker på under en dag. Tänker vi alls? På vad? Då dyker frågan upp;

– ”Vems tankar tänker jag egentligen? Är det tankar som handlar om de förväntningar jag upplever andra har på mig, samhälleliga normer, måsten etc?” Vad lägger jag mitt fokus på?

-”Intressant”, säger min kollega och tittar nyfiket på mig.

Uppenbarligen har vi båda ett stort engagemang i att förstå dessa frågor som berör oss i vår vardag.

Dagens tips;

  • Sitt tyst i stillhet.
  • Ställ dig frågorna; Vad handlar mina tankar om egentligen? Vems tankar tänker jag?

P.S Läs gärna inläggen som står under sidan inifrånstyrning. D.S

20111025-214738.jpg
Bild tagen i Stockholm på Vapiano. Den symboliserar underbar samtals- och reflektionstid från i söndags med min syster.

3 svar på ”Vems tankar tänker jag?”

Viktiga frågeställningar du tar upp.
Tar vi oss inte tid till egen stilla reflektion (helst varje dag) så tror jag vi springer fort iväg rakt in i vårt dagliga liv. Det är lätt att känna och tro att VI är innefrån styrda. Varje dag möter vi människor som vi talar med som påverkar oss med deras ord, deras sätt att vara på m.m. Som du så fint skriver, vems tankar bär jag på efter dagens slut. En bra början är att ge sig själv några minuter på morgonen innan vi kliver in i vardagen och avslutar kvällen med en stilla stund att gå igenom dagen. Det tror jag gör att vi blir mer observanta på vad som är mina tankar och vad som är andras. Så många som säger till mig att de inte har tid…Inte TID att inverstera i sig själv, då är det dags att se över sina proriteringar…Om inte jag ser till att JAG mår bra så har ingen annan någon behållning av mig i slutändan heller..

Jag har en stark tro på att VI KAN STYRA VÅRA LIV och det med medvetehet samt med de val som vi gör varje dag. Med meningsfullhet, glädje och känsla av frid inombords leds vi framåt. Dagens samhälle är upplagt på prestation och åter prestation. Glömmer fort kärnan som ska orka med denna prestation och det är VI.
Skapar vi oss känslan av tillfredställelse så är jag övertygad om att denna typ av postitiv stress inte påverkar vårt sinne och hälsa.
Precis som vi gör i vår handel är det viktigt att vi inventerar vårt liv.
– Vilka tankar är det som snurrar? bäst före datum? gamla…nya?
– Är jag på rätt ”hylla” eller behöver jag flytta på mig för att skapa bättre marknadsföring?
– Kanske bär jag en gammal prislapp eller står som rea?
Med dessa frågeställningar kanske det behövs en hel del förändringar eller kanske några små justeringar. Hur vi medvetengör oss spelar för mig ingen roll, bara vi tar oss tid till eftertanke.
Dettar är några av de frågeställningar och synpunkter som dyker upp hos mig när jag läser ditt blogg inlägg, kära Therese.
Må BÄST… Hilde

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *