Kategorier
Livsåskådning

Så positiva frön uppföljning

Uppföljning av inlägget med så positiva frön

Att uppmärksamma mitt sinne under en veckas tid har varit en minst sagt intressant resa. Varje gång under veckan när jag uppmärksammade att sinnet var spänt, dvs att jag började känna irritation, spändhet, rädslor bröt jag det direkt och fokuserade om, och valde att inte låta de negativa fröna växa. Och ja.. det funkade! Men totalt tre gånger fick jag gå in med min mentala åkgräsklippare och klippa ned allt störande sinnesogräs och hålla det kort.

En situation när det inträffade var en dag när vi satt och arbetade inför en kickoff, med power point och upplägg. Då märkte jag en förändring i mitt sinnestillstånd. Jag ville ha det på mitt sätt i produktionen av materialet. Det prövade mitt tålamod när min partner inte köpte mina förslag rakt av. Som brukligt är när vi är i ett tillstånd av inifrånstyrning och sänder på samma våglängd så kommer lösningarna lätt, bekvämt och naturligt. Nu satt vi båda där. Spända och krystade ur oss omarbetningar på gammal skåpmat, lika spännande som att prata filosofi med köksdörren…

Jag grep hårdare, blev kortare i tonen, kom med instruktioner. Jag sa, vill ha det så här, och när han dröjde med sitt svar istället för att säga rent ut att mina förslag var som kallvattenbad. Hrmm nu blev jag irriterad på honom.

Nu var det dags att säga stopp. Jag sa; – ”Nu är det dax för mig att gå ut på promenad för vi har ju ingen kontakt, sa jag enstavigt.” Vad jag egentligen tyst sa var att jag tyckte att det var fel att han inte lyssnade och att jag inte fick gehör för exakt det jag ville. Jag la det på honom som den medbrottsling han var. Hans svarade; – ”Jag tycker du ska gå ut en stund.”

Det behövdes aldrig för jag tog några djupa andetag och påminde mig om att vi just i denna stund har olika sätt att göra arbetet på och olika sätt att kommunicera. Jag släppte min bild av hur jag ville ha det, med total närvaro och med samtal som sänder på samma våglängd. När bilden inte längre var så fast och greppet om den blev lösare, försvann spänningen mer och mer. Tack!

Summan av att så positiva frön denna vecka har varit att jag mer har uppmärksammat när sinnet skiftat och att jag direkt har tagit tag i det och gjort det positivt.

Jag har tagit bort ogräs och sått vackra ängsblommor och ska fortsätta vattna dem.

Dagens tips:

  1. Uppmärksamma förändringar i ert sinnestillstånd
  2. Andas och gör något åt det

Bild tagen från vårt sommar vardagsrum på södra Gotland.
20110623-010538.jpg

Ett svar på ”Så positiva frön uppföljning”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *