Kategorier
vänskap

Möhippa del 3

Ja vart, jo det visade sig mot Åsas vackra strand. Skytteviken. Fick ett fint samtal med en vän på vägen ner mot stranden, hon hade bestämt sig för att släppa taget och flytta till Indien. Helt i linje med henne själv. Glädjer mig så. Go Åsa go!!!

Vad som väntade nere vid stranden var vackert dukad sandplats med filtar, tänd rökelse, skumpa med jordgubbar och andra delikatesser. En doft av Thailand eller Indien.

Där initierade syrran en runda där var och en berättade vad de uppskattade mest med mig. Laget om, berättelserna gick laget runt och där den som talade höll i en rot av något slag. Syrran höll inledningsvis i rundareglerna. Ja, sa hon, en sammankomst med Therese innehåller en runda, eller hur?! Alla svarade ja i kör.

En och en berättade de om betydelsen jag fått spela i deras liv. Att i denna vackra stund få sitta och ta emot så vackra ord om mig kändes storslaget. Fler tårar visade sig.

Efter det frigjorde vi oss från alla klädesplagg och sprang ut i vattnet. Ack, så skönt och sån känsla av frihet.

Sen tog min bästa vän mig åt sidan och gav mig instruktioner på att hålla i en meditation med tjejerna.

Så vi samlades på filtarna och stillade oss i vattenbrynet. Jag guidade en meditation som avslutades med en enskild stund på stranden för var och en. En del vandrade runt, andra la sig ner och jag satte mig på en sten lite längre bort.

Gemensam och vacker stund med perspektiv inåt. Såklart inslag av meditation när det var min möhippa. Tankarna gick till svensexan dagen innan som utspelade sig på finlandsbåten. Ett av inslagen där var försäljning av spermadrinkar. Låter värre än vad det är :).

Jag är så tacksam för möhippebrudarnas tolkning av vad jag uppskattar en sådan här dag.

Vi lämnade stranden nästan pånyttfödda, påfyllda med energi, mot nya äventyr… men vart?

Fortsättning följer.

Bild från stranden, skytteviken. Fler bilder kommer senare.

20110617-103819.jpg

Ett svar på ”Möhippa del 3”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *