Kategorier
Kategorier

Du missar väl inget nu

Jag på Pompano Beach vintern 2017/2018

Vad ska mitt 2019 innehålla? Vad vill jag göra? Väljer jag rätt? Tänk om jag missar något? Alla frågor som nu vill fyllas med svar. Ska fyllas med svar. Nästan som om att det ligger ett måste i luften av förväntningar in i det nya året. Som om att jag blir stressad över att inte veta vad jag ska fylla mitt 2019 med. Kanske känner du likadant? Men tänk om…. 

Tänk om…. 

Om syftet med livet är att vara sig själv, inte finna sin livsuppgift, sitt mål eller göra en plan för 2019

Vad lätt det plötsligt blir då i sökandet efter det eviga VAD:et. Den ständiga frågan: Vad är min uppgift? Vad ska jag göra som är rätt? 

Då är det istället …. att göra (nästan vad som helst) och DÅ inte ha fokus på uppgiften utan på varandet – att flytta fokus till den vi ÄR. Att helt enkelt vara sig själv. I alla uppgifter. Där till och med ingen uppgift är bättre än den andra eller mera rätt utan kanske bara är ett uttryck av själva syftet. 

Kommer ihåg en gång i ett autentiskt ledarprogram jag höll med en seniorkonsult för några år sedan. Vi satt i det kontor jag då verkade i på södra larmgatan i Göteborg i konferensrummet. Han tittade ned på coachloggen vi använt under våra 10 möten och såg plötsligt ut som om han upptäckt något speciellt. Han utbrast: 

– ”Ja men det är väl det allt handlar om då, att vara dig själv – att go authentic.”

Ja tänk om det är så? Att syftet med livet är att vara mig själv och att uttrycka mig som den jag är. 

Hur roligt livet då kan bli när vi upptäcker och uttrycker mer av dem vi är. Hur det i sig blir meningsfullt. 

När livsmottot kan bli: 

Att leva livet med syfte att vara den jag är & att uttrycka mig som den jag är. 

Det får bli mitt livsmotto 2019! 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *