Kategorier
Fritid Hälsa

Goda tips för att gå ner i vikt

Ulrika Davidsson, här med en välfylld grönsaksback tipsar om kost och menyer.
Ulrika Davidsson, här med en välfylld grönsaksback tipsar om kost och menyer.

I år har det (i mitt tycke) varit en nära perfekt sommar. Varmt, för att inte säga stekhett i juni och juli och sedan en hel del svalkande regn i augusti. Massor av vistelse och jobb utomhus med gräsklippning, bilmekande och sköna dagar på stränder. Och så förstås alla dessa grillkvällar… För att inte tala om dessa frestande sprängfyllda

Sommarbild på Per från i år. Notera Coca-Colan i höger hand. Funkar ju inte! :-)
Sommarbild på Per från i år. Notera Coca-Colaflaskan som vänster hand griper om. Funkar ju inte! 🙂

picknickbagar, drypande av kolhydrater, socker och härdat fett. Så det enda att klaga på i år är det självförvållade. Vikten och summan av sommarens synder! Straffet har inte låtit vänta på sig. Favoritkläderna sitter tightare och min misstanke visade sig stämma. Jag ställde mig på badrumsvågen och visst sköt nåluslingen iväg allt för många centimeter åt höger. Usch!

Mina ursäkter är många, men nu med hösten ska de goda vanorna återinföras. Det är bara att konstatera att jag är en högst mänsklig varelse när det kommer till det goda livet. Och någon kostrådgivare blir jag nog aldrig. Men skam den som ger sig, eller inte lär av sina gamla övertramp i kylskåpet.

En som har mera koll än jag på matintaget är Ulrika Davidsson. Hon är författare av smala kokböcker och en erkänd kostrådgivare. Jag hade förmånen att få göra en kostartikel med henne i våras. Den är full av tips och inte minst med några rejält smaskiga och förstås smala menyförslag.

Så håll till godo, nu satsar vi järnet mot beach 2015! 🙂

ULRIKAS BÄSTA TIPS FÖR GODA MATVANOR (PDF)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *