Kategorier
autentisk Kategorier passion per appelqvist

Vi är passionerat olika

Det var en annan fredag i ett annat liv några år bort och jag befann mig på ett kontor tillsammans med en IT-konsult. Jag skulle få förklarat för mig av en expert hur bolagets egenproducerade logistiksystem fungerade. Meningen var att jag i min tur skulle producera en glittrande broschyr i fyrfärg. Alltså var jag tvungen att först förstå vad det handlade om.

Jag skulle ljuga om jag påstod att logistiksystem hörde till mina passionerade intressen. Jag hade tvärtom svårt att vara fokuserad och satt snarare mentalt i bilen på väg bort och mot någonting helt annat. Men jag minns mötet och våra totala motsatser. Den man jag satt med var fullständigt passionerad och uppslukad av logistiksystemet han hade framför sig. Att det var fredag och att mötet drog ut på tiden struntade han i. Med en noggrannhet, omsorg och kärlek till det han gjorde gick han igenom systemets olika delar. Han pratade logistik som om han vore en politisk agitator och ingen annan sanning existerade. Att jag pinsamt nog egentligen var helt ointresserad märkte han inte. En halvtimme in i mötet hände något och jag började förstå och se fördelarna i systemet. Men det berodde inte på mig. Jag hade ryckts med och smittats av hans passion för det han visade. Självklart hade jag ingen nyförälskelse i logistiksystem. Men där och då och för vår korta stund tyckte jag att funktionaliteten var fascinerande. Och det uteslutande för att han var helt sann och passionerad i det han gjorde.

De som älskar det de gör och är totalt integrerade med det utstrålar en sann glädje som gör att jag vill lyssna, oavsett vad det handlar om. Det är häftigt!

Glad fredag alla!

Per

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *