Kategorier
vardag

Båtar och midsommar mitt i vintern

Det råder förväntan i luften. Här är det sjöluft men ändå inte. Idag har jag varit på på båtmässan i Göteborg!

Mässan har tjyvöppnat och idag visas blänkande skepp och båtar upp i en orgie av krom, tampar och gubbar. Gubbar?? Jaaa som kvinna känner jag mig tämligen ensam idag. Det känns inte som att båtbranschen attraherar kvinnor i några större skaror. Inte själva båtarna iallafall.

Men det gör inget för vi har trevligt ändå. Idag är jag och Per pressackrediterade eftersom han har ett pr-uppdrag för att skriva om båtar.

Det innebär att jag får lära mig att vi kan äta och dricka gratis mellan pr-träffarna för nya motorer, segel och allt möjligt.

Spännande upplevelse att vara press person och se hur vi släpps in överallt, hur människor pratar extra mycket med oss om sina produkter och vill framstå i sin bästa dager.

Vi kom kring lunch och var hungriga. Så vi gick till Volvo Pentas monter. Efter ett kort anförande och välkommen hit från någon av pentabossarna skulle det bjudas på pytt i panna med öl. Mot slutet av anförandet hann han knappt komma till ordet pytt, i namnet för maträtten, innan alla kastade sig in i bjudkön för en gratis bit mat.

Årets nyheter kring volvo pentas motorer föreföll däremot intressera gästerna måttligt. Men mätta blev alla.

Nu förstod jag på allvar hemligheten med välbesökta pressevents…

Alkohol och sjöliv går inte ihop sägs det. Det måste vara riktigt struntprat för här verkar alla ladda för årets spritfest. Ja iallafall om vi går efter aktiviteten i montrarna. Kundvagnar med hundratals vindunkar och ölbackar körs in och ställs under båtarna. Vi tittar på varandra och frågar oss; varför??

En av utställarna, en trevlig femtioplussare som kunde vara en riktig stereotyp från dansbandsrestaurangerna berättade något överförfriskat på ett kul sätt hur detta var kvällen då röda mattor rullades ut för kunderna.

Nästan alla montrar laddar med vin och öl för törstiga besökare. Mässa, mingel o party väntar sedan för de lyckliga göteborgare som kommit över en biljett eller fått en inbjudan. En tradition som kommit för att stanna i båtbranschen. Nu förstod vi varför stämningen på mässan var som på en ölandscamping kring midsommar..

In vällde sen tusentals VIP gäster så fort klockan slog 17.00. Nu syntes betydligt fler kvinnor. Musikband spelade på flera ställen och VIP kalaset var igång och rosevinet flödade. Och många besökare såg ut som allt annat än båtfolk. Snarare som på rymmen från någon dokusåpa. Men oväntat roligt hade vi!

Kan tro att det var tema båtliv på flera krogar på stan igår kväll…

20120204-125129.jpg
Tess med pressleg på magen.

20120204-125210.jpg
Provtesta ingår 🙂

20120204-125250.jpg
Mingelpartyt tilltog när dörrarna öppnades för VIP gästerna till utställarna. Sällan skådat ös på en båtmässa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *