Kategorier
personlig utveckling

Personlig utveckling 1

Alla självhjälpsböcker, må bra tidningar, bloggar och artiklar om personlig utveckling erbjuder olika sätt att lära känna oss själva och förändra oss.

Jag är i ständig förändring, helt klart, och att lära mig att hantera expansionen, är en av min och vår tids största personliga utmaningar. Med det utbud av information och möjligheter vi har.

Finns det någon fråga som borde stå i all må bra litteratur, en fråga som kan hjälpa mig att utvecklas positivt, oavsett ämne eller område.

Frågan som kommer upp är;

Vilken är den bästa tanke jag kan tänka just nu om X? (X=det jag vill förändra)

Med hjälp av svaret på den frågan kan jag påverka inställningen till det jag vill förändra.

Är inne i stora förändringar just nu kring både boende och företag. Tänker testa frågan!

20110903-061425.jpg
Bild tagen utanför en av våra lägenheter. Ny dörrskylt med nytt efternamn på. För mig symboliserar den förändringar i våra liv och arbetsliv.

2 svar på ”Personlig utveckling 1”

Tack Therese… 🙂
Tanken som ploppar upp hos mig är att vi själva styr våra tankar och hur vi reagerar samt agerar utifrån dem. Så från tanke till handling kan kännas som en super lång väg. Och beroende på hur långt vi kommit i vår egen förändringsprocess som styr hur vi agerar och handlar. Att höra en tanke som kommer från en känsla och stanna upp och känn…ge det lite eftertanke, vart kom tanken/känslan från. Detta gör tror jag att vi kan möta negativa tankemönster mer kreativt och objektivt. Alltså jag kan känna men behöver inte agera på känslan..Då tror jag att vi har kommit långt.

Sen det här med hjälp till självhjälp följt av min sanning (utifrån min synvinkel), vi blir inpräntande med en massa råd och åsikter om hur saker och ting ska vara i dag, från vänner, familj och media. Vi påverkar mer eller mindre medveten och många gånger omedvetet med våra tycken. Att hjälpa sin medmänniska till egen framgång med att få dem att se sin egen förändringsprocess. Se sitt egna potential till framgång. Inte vad alla andra tror ska passa utan inventera individens egna karta. Det tror jag på. Att verkligen se sin medmänniska och vara där den är för en liten stund och skapa förståelse utan att kritisera och döma.

väl möt och tacksam för min underbara vän Frida ledde mig till din sida.
Mycket intressant, fortsätt inspirera. skapa dig egen lycka genom hindren och du ska lyckas..
bästa hälsning från en medmänniska vid namn Hilde

Hej Hilde!

Tack för ditt fina svar! Ja att medverka till att människor ser sin potential och använder sin kraft på ett för dem autentiskt sätt, ligger mig varmt om hjärtat. Tack för ditt stöd och support!

Hoppas vi ses på Ideella Ledarskapsdagen 2011. <3

Glada hälsningar Tess

Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *