Kategorier
Allmänt

Fridolin och lusten

Vad är det som gör att en ung kille kan bli språkrör för ett av Sveriges största partier?

Gustav är en helt vanlig kille men det är fler som är det. Vad är det som gör att han ”sticker ut”?

Efter att ha hört honom under både det officiella talet, på starten av Almedalsveckan, och nu senast under ett mer enkelt samtal i Domkyrkan, slår det mig att killen har minst tre utmärkande saker som gör att han slår igenom och märks.

1. Övertygelsen – japp han vill påverka, förändra och bidra till människors utveckling med politikens röst. Den enda arena som finns för att påverka, som han säger.

2. Lusten – japp han känner en passion i att lära och leda i utvecklingsfrågorna. Det riktigt syns att han gillar det han gör, att han drivs av utveckling och bekräftelse/bli sedd.

3. Talangen – japp den har han också. Det märks tydligt hur naturligt lätt han har för att föra sin och partiets talan, som den vana lärare han är.

Sammantaget upplever jag att han är oerhört mediatränad men bortom arsenalen av partimeningar utstrålar han en inre klarhet, i för honom viktiga frågor.

Är Gustav autentisk och kan det vara så att det bidragit till hans position idag, utan att tidigare ens ha träffat mig eller gått mitt personliga ledarutvecklingsprogram? Haahaaa… 😉

Skämt åsido, ju fler människor som är autentiska, desto större utnyttjad potential!! Alla kan vi nå dit, om vi själva tillåter oss och tror det!

20110704-000710.jpg Bild tagen under MPs och Fridolins tal i Almedalen. Vatten från samhall satt fint;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *