Kategorier
Livsåskådning

Vad vill jag egentligen göra?

Kvällens inlägg handlar om att uppmärksamma det du fyller ditt liv med och om du verkligen vill fylla livet med just det.

Tidigare ikväll ställde jag just rubriken som en fråga på Facebook. Fick olika svar och flera handlade om sådant som man inte gjorde just nu. Ingen svarade att de gjorde vad de helst ville göra här och nu. En konklusion av detta är att vi alla inklusive mig själv kan använda vår tid mer medvetet.

Dag ut och dag in fyller vi med innehåll. Vi har 168 timmar i veckan och ca 36 000 dygn under ett liv att fylla med innehåll. Frågan jag ställer mig själv ikväll blir; Vad vill jag egentligen göra? För att tydliggöra för mig själv uppskattar jag det även i procent.

Jag utforskade alltså vad jag ville göra just ikväll och vad jag gjorde. Resultat: Jag ville skriva på vår bok, och det gjorde jag så mycket jag kunde, blandat med omsorg och aktiviteter med barnen. Ikväll känns det som jag gjort vad jag velat till 60%. Kanske hade jag kunnat nå fina 80% om jag valt att fokusera mera under de timmar jag befann mig i mitt positiva flöde. Sammantaget är jag nöjd med min dag.

Dagens tips:
1. Sätt dig ensam och skala av intryck
2. Fråga dig; Hur mycket är det egentligen jag vill göra av det jag gör? (uppskatta i procent)
3. Reflektera. Är det något jag vill tillföra mera av i mitt liv? Är det viktigt för mig? Om ja, för in det!
4. Är det något jag vill göra mycket mindre av i mitt liv? Hur viktigt är det för mig? Om det inte är viktigt, gör mindre av just det!


(c) Ingram

2 svar på ”Vad vill jag egentligen göra?”

Jätteviktigt och relevant ämne! Bra att kunna följa sig själv på en subjektiv skala också, gillar dina ”60%”. Bloggar själv om lyssnandets konst, viktigt att kunna lyssna på sig själv om man vill leva autentiskt. Hoppas du får en jätteskön dag idag/Caroline

Ja Caroline håller med dig. För att kunna leva autentiskt krävs närvaro, uppmärksamhet och massor av lyssnande, både på sig själv och alla andra. Underbart att du uppmärksammar lyssnandets kraft. Har själv tidigare varit med i föreningen Lyssna som ville inspirera till lyssnande med hjälp av en speciell metod ”rundan”. Känner du till den? Vanlig i folkbildningen.
Må gott där du är! Tess

Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *