Kategorier
Livsåskådning

Så positiva frön

Vaknar upp på södra Gotland idag, trött med lite efterverkningar sen lördagens underbara möhippa. Öppnar toalettfönstret på vid gavel och blickar ut över vildvuxet åkerbruk och en trädgård som andas naturlighet och eget liv. Sticker tårna i mina efterlängtade flipp flopps, går ut och slår upp en strandstol mitt i det vildvuxna gräset. Kaffe med reflektion står på schemat innan åkgräsklipparen ska tas fram.

Äntligen här i lugnet. Samordningen slutförd och två barn som fortfarande sover sommarsömn. Andas in och känner kraften komma tillbaka.

Det vildvuxna runt mig påminner mig om min inre trädgård. Jag tänker på hur mitt sinne ser ut. Det slår det mig att det nu är dax att verkligen uppmärksamma hur det ser ut i mitt eget liv. Hur vildvuxet är det?

Jag ser ängsblommorna runt mig som det positiva och det vildvuxna ogräset som det negativa i sinnet. Jag vill rensa ut mitt ogräs, det negativa och så fler positiva frön. Får väl ta fram åkgräsklipparen. 🙂 Jag vill låta det positiva få större utrymme. Så jag bestämmer mig för att göra en veckoövning.

Övningen går till så att jag räknar varje positiv tanke, känsla eller handling och antecknar den. När något negativt kommer upp ska jag omvandla den till en positiv och anteckna det. (Kan istället för att anteckna också flytta små kulor från vänster ficka till den högra för varje positivt frö).

Genom att t ex när jag vill ha det på ett speciellt sätt och blir irriterad, säga stopp och flytta mitt fokus till något positivt. T ex jag sitter och jobbar och min son kommer och tar iphonen utan att fråga, han bryter vår överenskommelse. Då blir jag ibland irriterad, och just där och då när irritationen försöker tränga sig igenom, säga stopp, tänka om och samtidigt lugnt men bestämt agera för att hålla vår överenskommelse.

Vid dagens slut ska jag räkna de positiva fröna (i form av tankar, känslor och handlingar). Jag tänker mig att jag ska hålla på en vecka. Återkommer med resultatet.

Jag ska så och vattna vackra ängsblommor! Ja, det ska jag.

Dagens tips:

  1. Uppmärksamma och räkna de positiva fröna
  2. När du uppmärksammar något negativt – säg stop, fokusera positivt och gör nytt
  3. Summera dagens frön
  4. Reflektera över vad du ser

Bild tagen från huset där vi nu bor (Södra Gotland)

20110613-024612.jpg

Ett svar på ”Så positiva frön”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *