Kategorier
betraktelser

Medeltidskänslor i Visby

medeltidskänslor

Visby har översvämmats av turister i olika medeltidsdräkter, skinnskor och en stor marknad har byggt upp nere vid Botaniska trädgården. Den är redan i full blom och det är bara söndag. Ja nu har medeltidsveckan verkligen börjat. För mig är det första gången jag fick möjlighet att följa det så nära. Det är lite konstigt med alla dessa människor som samlats här på Gotland för att leva som på medeltiden under en vecka och som går in för det så helhjärtat. För nog är det inte bara för att de ska sälja saker som de gör det. Näe engagemanget verkar mycket större. Till och med en sex månaders bebis bar filtkläder i en familj.

Lite konstigt men ändå inte mycket för vi söker alla sammanhang och detta är verkligen ett sådant. Så egentligen är det inte mer lustigt än andra gemensamma intressen som delas vare sig det är historia, kultur eller religion som är den sammanbindande länken. Fascinerande är det i alla fall. 🙂

visby_svärd

skinn_visby

Utbudet var stort på marknaden. Många bar på pilbågar, pilar, brända mandlar och påfågelsfjädrar de köpt. Intresset verkade stort både från försäljare och köpare. Vilket folkliv! Människor stod i långa köer för att skjuta pil, tävla eller bada som på medeltiden (kanske inte lika lång kö dit). 🙂 Det såg riktigt kul ut men inte fanns det några klortabletter i det vattnet minsann. Jag passar!

visby_tält
På denna bilden kan ni se tältområdet som höll på att byggas upp inför imorgon när de öppnar portarna till livet på medeltiden. Här bor de riktigt inbitna.

Kanske inte just jag tillhör de inbitna men jag gillade verkligen att vandra runt på marknaden och uppleva dofter, engagemang och en smak av medeltidsliv.

Jag fascinerades över att det nästan kändes som att det var medeltidskänslor i luften på riktigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *