Kategorier
Kategorier

Midsommar på Gotlandsvägar

Idag på midsommarafton blev det en roadtrip söderut. Och eftersom vi redan är hyfsat långt söderut på Gotland, återstod de dryga tre milen mot Hoburgen. Vi kom till Holmhällar där vi blev bjudna på lunch av några glada släktingar som slöt upp med sin gamla amerikanare. Sen blev det småvägar via krukmakeriet och Hamra Krog.

Kändes som som ett lovande ställe i vår stil och bord bokades till countryafton senare i sommar. Där gick ett sällskap i midsommartåg mot midsommarstången sjungandes och spelandes diverse instrument. Häftigt! Vi stannade för en fika.

Färden gick mot Burgsvik och Grå gåsen där ”Så ska det låta-gänget” spelat klart för i år. Sen stannade vi till på Kattsands, en gotländsk gammal gård. Att Gotland varit danskt i nästan 300 år kan man ju nästan höra på dialekten men det var ändå intressant att gå runt bland dessa gamla byggnader och läsa om historian som passerat på den gotländska gården. Där hade tidigare på dagen varit 700 personer och firat midsommar. Populärt midsommarställe. Kanske nästa år?!

Väl hemma lagades det midsommarmiddag och tändes ljus för då kom skyfallet. Roadtripen på Gotlandsvägarna idag har fyllt oss med härliga känslor som stannar kvar länge.


Släktingar på tur med deras Valiant.


Underbart köra cadillacen, gör det för sällan.


Midsommarblommor fanns det massor att beskåda längs vägarna.


Underbart ställe Hamra Krog, inte sista gången för i sommar vi svänger in på parkeringen här.


Plötsligt hörde vi musik och människor som sjöng. Här går de mot midsommarstången i Hamra.


Vi slog oss ner för en fika. Per njutandes i solen.


Underhållningen i sommar på krogen. Verkar lovande!


Med vallmofälten runt om hälsar vi Glad midsommar till er alla!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *